Alla helgons dag 5/11
Nu närmar sig en av våra favorithögtider på året, den lite lågprofilerade Allhelgonahelgen som man liksom kan fylla med det man själv behöver just nu. Vi tänker tända ljus i mörkret, baka lite olika traditionella allhelgonabröd och laga hjärtevärmande mat och dryck. Kom förbi och fira livet och tänk på döden med oss. Ta ett glas och ät nåt varmt och köp med lite bröd att fira helgen med.
Allhelgona i bageriet: Lördag 5 nov 11-17
I bageriet lördag 5 nov
Kommer finnas, kan inte bokas. Självklart finns det bullar, bröd och kaffe också.
Pizza in teglia a taglio
Världens bästa street food? I 50-talets Rom var gasen dyr och man började använda elektriska ugnar. Ugnarna var fyrkantiga och då blev pizzan det också. Idag är det kanske Italiens mest populära pizza, som säljs i fyrkantiga bitar med olika smakrika toppings.
Pizza a legna (om vädret tillåter)
Pizza ur vedugnen, pizzabotten på svensk ekologiskt vete. Tomatsås på soliga tomater och goda saker ovanpå. Vi kommer göra ett par varianter, en med tomat och en bianca.
Värmande soppa
Cina lagar sin bästa soppa för värme inifrån.
Pan de Muerto
I Mexico vet man hur man bäst firar en Dia de los muertos! Den här mjuka briochen, bakad på kondenserad mjölk, vanilj, apelsin och mängder av ekologiska ägg är en lisa för själen.
Soul Cakes
Bageriets version av en engelsk All Saints Day-tradition. Ett lite kryddigt short bread med korinter och ett utmärkande kors, som delades ut till barn som "went souling" på allhelgonadagen. Smyggoda och perfekta till te.
Pão de Deus
Portugisiska traditionella Allhelgonabullar. En mjuk, citrusdoftande brioche med kokostopping.
Bunteriets blommor
Bunteriet kommer med blommor den här lördagen, perfekt för oss som vill plocka med oss nåt hem att vila blicken på.